Färs,  Husmanskost

Kycklingfärslimpa med bacon

Den klassiska köttfärlimpan i annan tappning. Kyckling och bacon är gott tillsammans och konsistensen från kycklingfärsen blir helt annorlunda jämfört mot nötfärs som man annars ofta använder.
Smaklig måltid!

IMG_6997

800 g kycklingfärs
1 dl Ren havregryn
1,5 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 liten finhackad gullök
svartpeppar
salt
1 frpk skivat bacon (ca 140 g)

Blanda mjöl/vatten med havregryn i en bunke och låt svälla ett par minuter. Rör ner färs, finhackad lök och ägget, krydda med salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg i en smord ugnsfast form. Täck limpan med baconet. Tillaga mitt i ugnen, 175 grader, i ca 45 min.
Servera med potatismos (smaksätt gärna med riven parmesan) och en god sallad.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *