Description
Gott behöver inte vara krångligt, enkelt kan också vara fantastiskt!
Servera med vispa grädde eller vaniljglass.
Ingredients
3 ägg
150 g smör
3 dl glutenfri mjölmix, Finax Röd
4 dl strösocker
1 krm salt
4 msk vaniljsocker
1,25 dl kakao
lite smör till formen
kokos
Instructions
Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner alla ingredienser i smöret, ta äggen sist, och rör till en jämn smet. Smöra en form på ca 23 cm och bröd med kokos, eller glutenfritt ströbröd, om man använder en springform med löstagbar kant kan man klämma fast ett bakplåtspapper i botten för att lättare få ur kakan ur formen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 min i 175 grader.
Låt svalna lite innan kakan lossas ur formen.
Dekorera med blåbär, chokladägg och påskharar från Lindt – eller vad du tycker passar och har hemma!
Notes
Tänk på att resultatet på kakan kan bli olika beroende på vilken mjölmix du använder!
- Prep Time: 15
- Cook Time: 30