Kladdkaka med vit chokladgrädde
Glutenfri kladdkaka är alltid ett säkert kort, och lägger man dessutom till vispgrädde med vit choklad ovanpå är succén ett faktum.
Hej hej!
Alltså vem gillar inte kladdkaka?!
Nä jag tänkte väl det – ett säkert kort att ställa fram på bordet alltså!
Dekorerar du dessutom kakan med vispgrädde som är smaksatt med vit choklad, strör på goda bär och avslutar med fina silverkulor så är du klar på ett kick och du har en fin fin tårta att kalasa på.
Kladdkakan kan man förbereda ca 2 dagar innan den ska ätas, går även att frysa men låt kakan bli helt tinad innan du dekorerar den.
Vilka bär du tar och pyntar med är helt valfritt. Jordgubbar, psyallis eller kanske bara hallon eller bara blåbär blir också fint.
Sedan tidigare på bloggen finns även Daimkladdkaka och Kladdkaksmuffins med kolagrädde om du blir sugen på något mer med glutenfri kladdkaka.
Lycka till! / Kram Linda
Kladdkaka med vit chokladgrädde
- Yield: 6–8 bitar 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Kladdkaka:
-
3 ägg
-
150 g smör
-
3 dl glutenfri mjölmix
-
4 dl strösocker
-
1 krm salt
-
4 msk vaniljsocker
-
1,25 dl kakao
- smör & kokosflingor till formen
Vit chokladgrädde:
- 3 dl vispgrädde
- 75 g vit choklad
Till dekoration:
- färska bär
- silverkulor (läs innehållsförteckningen noga)
Instructions
-
Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner alla ingredienser, ta äggen sist, i smöret och rör om till en jämn smet. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform (löstagbar botten) 23-24 cm i diameter, smöra och bröa kanterna med kokos.
-
Häll ner smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min, i 160-170 grader. Låt kakan svalna lite innan den lossas ur formen.
-
Finhacka den vita chokladen. Värm 1 dl av vispgrädden i en kastrull tills det precis kokar upp. Ta av från plattan och rör ner chokladen. Låt svalna medans du vispar resten av grädden fast. Vänd försiktigt ner chokladen i grädden. Lägg över i en spritspåse och spritsa ut jämt över kakan.
-
Dekorera med bär och silverkulor.