Okategoriserade

Julskinkspizza

God fortsättning!
Massor av julskinka kvar? Hemma hos oss är det nästan lite av en tradition att resterna av julskinkan blir pizza!

Sköljer bort griljeringen och använder som vanlig skinka. Gott ihop med rödlök, svarta oliver och kronärtskocka (Fontana Meze grillad och marinerad).

Glutenfri pizza med julskinka

Till en rund pizza

1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
8 g jäst
1 msk olivolja
1 dl vatten, 37 grader
2 1/4 dl (110 g) mjölmix, Finax

ca 1 dl tärnad julskinka
1/2 burk kronärtskockor Fontana Meze, grillad och marinerade
valfri mängd svarta oliver
1/2 liten rödlök, tunt skivad

Tomatsås till 2-4 pizzor beroende på storlek
1 pkt passerade tomater, 400 g
vitlök
oregano
salt & peppar

Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt, socker och olja. Mät upp mjölet och häll ner allt i degvätskan. Rör om några varv med elvispen avstängd så att mjölet blandas lite, då flyger det inte omkring så mycket, vispa sedan på högsta effekt i ca 5 min.
Smeta ut degen med en slickepott på en bakpappersklädd plåt till runda tunna pizzor. Låt jäsa dragfritt i 20 min. Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 5-7 min – passa noga den får inte bli bränd! Låt svalna en stund. Öka temperaturen på ugnen till 250 grader.
Rör ihop ingredienserna till tomatsåsen, smaka av med önskad mängd kryddor. Bred på tomatsås på pizzan, strö över ett tunt lager riven ost, lägg på skinka, oliver, tunt skivad rödlök och toppa med mer riven ost. Krydda med oregano, salt och peppar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *