Ingredients
Scale
- 700 g kycklingfiléer
Marinad/sås:
- 2 dl salta jordnötter
- 1–2 st vitlöksklyftor beroende på storlek
- 0,5 tsk mald ingefära
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0,5 dl japansk soja
- 1,5 dl rapsolja
Instructions
- Mät upp och lägg ingredienserna till såsen utom oljan i en matberedare. Mixa ihop och tillsätt oljan lite i taget.
- Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm, och lägg i en bunke. Häll över ca 1/3 del av jordnötssåsen och rör om, låt marinera 30 min. Häll resten av såsen i en serveringsskål och ställ in i kylen.
- Trä upp kycklingen på spett (glöm inte blötlägga träspett ca 10 min) och grilla i ca 15 min på grill eller tillaga i ugn på 225 grader i 15-20 min.
- Servera spetten med jordnötssåsen, ris och sallad.
- Prep Time: 45
- Cook Time: 15