Jordnötsmarinerade kycklingspett
”Kycklingspett med en härlig smak av jordnötter och vitlök! En riktigt festlig rätt som antingen tillagas i ugnen eller på grillen.”
Hejsan!
Vi står alla där ibland och funderar på vad vi ska laga som är så där lite extra gott, kanske till middagsbjudningen eller kanske bara när andan faller på och man vill laga en lite extra god middag?
Laga de här kycklingspetten med en fantastisk marinad av jordnötter!
Nu vet jag att ni är många som kommer rynka lite på näsan åt sojan i marinaden – ”är den verkligen glutenfri???” Ja det är den! Enligt livsmedelsverkets artikel som finns att läsa HÄR.
Numera finns det även glutenfri soja i butikerna om man vill köpa den men jag själv köper Mrs Chengs soja den tycker jag är godast och det är den jag använt i detta recept.
Tillbaka till spetten!
Jag serverar gärna spetten till jasmineris men blomkålsris eller risnudlar är gott till det med.
Lycka till!
/Kram Linda
Glutenfria Jordnötsmarinerade kycklingspett
- Total Time: 60
- Yield: 4 portioner 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 700 g kycklingfiléer
Marinad/sås:
- 2 dl salta jordnötter
- 1–2 st vitlöksklyftor beroende på storlek
- 0,5 tsk mald ingefära
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0,5 dl japansk soja
- 1,5 dl rapsolja
Instructions
- Mät upp och lägg ingredienserna till såsen utom oljan i en matberedare. Mixa ihop och tillsätt oljan lite i taget.
- Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm, och lägg i en bunke. Häll över ca 1/3 del av jordnötssåsen och rör om, låt marinera 30 min. Häll resten av såsen i en serveringsskål och ställ in i kylen.
- Trä upp kycklingen på spett (glöm inte blötlägga träspett ca 10 min) och grilla i ca 15 min på grill eller tillaga i ugn på 225 grader i 15-20 min.
- Servera spetten med jordnötssåsen, ris och sallad.
- Prep Time: 45
- Cook Time: 15