Jordgubbspaj med vaniljkräm
Världens godaste jordgubbspaj som garanterat har strykande åtgång och kommer göras om och om igen! ☺
Pajskal
150 g smör
6 dl glutenfri mjölmix (300 g), tex Finax röd
1 dl strösocker
2 msk kallt vatten
Fyllning
4 dl mjölk
4 msk marsan vaniljsåspulver (kallvispad)
ca 300 g jordgubbar, frysta
1 msk potatismjöl
2 msk florsocker
Börja med pajdegen. Mät upp mjölmix, socker och smör i en matberedare med kniv och kör tills smulor syns, häll i vattnet och kör tills en deg bildats – kör inte för länge då blir degen kladdig.
Tryck ut degen i en form och förgrädda skalet i 200 g i 10-15 min. Låt svalna lite.
Rör ihop vaniljkrämen under tiden skalet gräddas – vispa ihop marsanpulvret med mjölken och ställ in i kylen.
Skiva jordgubbarna och blanda med potatismjöl och socker – använder man färska jordgubbar kan man dra ner på mängden florsocker och halvera mängden potatismjöl.
Häll vaniljkrämen i pajskalet och lägg över de skuvade jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i 200 g i ca 20 min.
Servera med vaniljglass.
2 Comments
Glutenfria Köket
Hej! Nej tyvärr,ingen efterrättspaj – men det var en väldigt bra idé för kommande bakverk till bloggen, tack! Mvh Linda
Cecilia
Hej, har du något recept på efterrättspaj där man har som ett lock på pajen? Skulle vilja göra en typisk amerikansk körsbärspaj, men jag undrar om en glutenfri pajdeg fixar att behålla sin form (locket) om man helt fräckt bara skulle byta ut det glutenhaltiga mjölet mot glutenfri mjölmix.