Italiensk korvstroganoff
En ny variant på korvstroganoff!
Men bli inte avskräckt av den långa ingredienslistan , det är mest kryddor 🙂 Det är roligt att piffa dom vanliga vardagsrätterna så att det blir till en helt ny rätt, ibland blir det bra och ibland inte
– men man måste våga prova iaf!
500 g falukorv (kolla så den är glutenfri!)
2,5 msk tomatpuré
1 msk ketchup
2 dl cream fraiche
2 dl mjölk
1 röd lök
1 röd paprika
1 tärning grönsaksbuljong (kolla så den är glutenfri!)
0,5 krm timjan
0,5 krm rosmarin
1 tsk oregano
2 tsk basilika
0,5 tsk vitlkökspulver
salt & peppar
Strimla falukorv och paprika, hacka löken fint. Bryn i stekpanna. Tillsätt cream fraiche, mjölk, tomatpuré, ketchup, fond och alla kryddor (smaka av och tillsätt mer av någon krydda efter egt tycke) och låt puttra ihop några minuter. Salta och peppra. Servera med glutenfripasta, eller ris.