Hamburgerbröd
Superenkla hamburgerbröd som man fixar till på kick! Bli inte ”skrämd” av att det är jäst i degen, det är korta jästider ?
Till 4 st hamburgerbröd
25 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,5 tsk salt
0,25 tsk xantangummi (alt. 1 tsk Psylliumhusk)
6 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röd
Gör så här:
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll på lite av degvätskan, rör till jästen löst upp sig, tillsätt sedan resten av degvätskan.
Mät upp mjölmixen och rör ner xantangummi eller Psylliumhusk i mjölmixen.
Vispa ner mjölmixen med hjälp av elvispen och vispa degen ett par minuter. Degen ska bli kladdig. Låt jäsa i bunken i 15 min.
Klicka ut degen i 4 st lika stora bitar på ett bakplåtspapper, degen ska fortfarande vara kladdig, pudra över mjöl och jämna till bröden med lätt hand så de får rätt form. Låt jästa i ytterligare 10 min på plåten. Grädda mitt i ugnen i ca 6 min i 255 grader.
@lindrooshalsa @finax
One Comment
Tamy
Tack för tipset, dessa måste verkligen testas snarast. De verkade extremt lätta och göra även 🙂