Hallongrottor – gästbloggat hos Ankarsrum
Goda hallongrottor som gillas av stora som små 🙂 De går utmärkt att frysa och sedan ta fram vartefter man blir sugen!
INGREDIENSER:
240 g rumsvarmt smör
400 g mjölmix
1 dl strösocker
2 tsk ljus sirap
FYLLNING:
1 dl hallonsylt … DEG:
Montera vispskålen och mördegsvisparna.
Häll ner socker, mjölmix, sirap samt smöret i bitar i vispskålen.
Sätt dit visphuvudet med mördegsvisparna och kör på lägsta effekt tills allt blandats,
öka hastigheten lite och kör till en smulig massa.
Stäng av maskinen och ta bort visphuvudet. Knåda ihop till en deg för hand.
… KAKOR:
Forma valnötsstora bollar, tryck ihop lite lätt och gör en fördjupning i mitten. Lägg i formar på en
plåt. Klicka i sylt i fördjupningen.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 10 minuter.
Ankarsrum Assistent http://www.bakamera.nu/
Gästbloggare Linda Filipsson www.glutenfriakoket.se
Gästbloggare Linda Filipsson www.glutenfriakoket.se
5 Comments
Glutenfria Köket
Det går säkert jättebra men ett tips är att provbaka en kaka först och se om du behöver tillsätta tex. mer mjöl beroende på resultat 🙂
Jenny
Måste drg vara mjölmix? Går det att blanda sin mjölmix själv o få samma fina resultat?
Glutenfria Köket
Hej! Jag använder Finax röda mjölmix paket. Känner igen det där, ofta får man provbaka sig fram och kanske bara grädda en kaka till att börja med för att se hur den reagerar – om man måste tillsätta mer mjölmix eller dyl. Mvh Linda 🙂
Karin
Hej! Vilken sorts märke på mjölmix har du använt? När jag bakat småkakor tidigare så har de flutit ut och bubblat. Så jag tar gärna tips.
Glad dag! Karin
C
Det här receptet på glutenfria hallongrottor var riktigt bra. De puttrade inte över och förvandlades inte till geggiga kak- och hallonsyltskladd i ugnen. 😀