Hallongrottor
”Goda glutenfria hallongrottor som passar på vilket kakfat som helst!”
Hejsan!
Hallongrottor är enkla kakor att göra och de gräddas i formar vilket gör att de inte flyter ut. Man kan ju såklart servera de i formarna men på bilden ovan passade de bättre utan formar på min farmors gamla finporslin.
Vill man göra andra smaker kan man enkelt byta ut hallonsylten till tex. blåbärssylt eller jordgubbssylt.
Om man vill går det jättebra att frysa hallongrottorna och ha på lut i frysen.
Lycka till!
Kram Linda
Hallongrottor
Ingredients
Scale
- 240 g smör, mjukt
- 400 g mjölmix, Finax röd
- 1 dl strösocker
- 2 tsk ljus sirap
Fyllning:
- 1 dl hallonsylt
Instructions
- Mär upp smör, mjölmix, strösocker och sirap i en bunke.
- Nyp snabbt ihop till en deg.
- Forma valnötsstora bollar, tryck ihop lite lätt och gör en fördjupning i mitten och lägg i formar på en plåt.
- Klicka i sylt i fördjupningarna.
- Grädda mitt i ugnen i 10 min, 175 grader.