Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri hallon och blåbärspaj

Glutenfri Hallon och blåbärspaj


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Glutenfria Köket
  • Total Time: 50
  • Yield: 10-12 portioner 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Smuldeg:

  • 150 g smör, mjukt
  • 2,25 dl glutenfria havregryn
  • 2,25 dl mjölmix, tex. Lailas blå mjölmix
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ljus sirap

Fyllning:

  • 500 gr frysta bär Hallon & blåbär, eller färska
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Instructions

  1. Mät upp mjölmix, havregryn, strösocker och sirap i en bunke.
  2. Skär smöret i mindre bitar och häll ner i bunken. Nyp ihop till en deg – den blir lite kladdig.
  3. Häll upp bären i en ugnsform. Tillsätt strösocker och potatismjöl och rör om till allt blandats.
  4. Smula degen över bären, degen ska vara lite kladdig.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min, 200 grader tills pajen fått fin färg. Låt svalna.
  6. Servera pajen kall eller ljummen men vaniljsås.
  • Prep Time: 20
  • Cook Time: 30