Ingredients
Scale
Smuldeg:
- 150 g smör, mjukt
- 2,25 dl glutenfria havregryn
- 2,25 dl mjölmix, tex. Lailas blå mjölmix
- 2 msk strösocker
- 2 msk ljus sirap
Fyllning:
- 500 gr frysta bär Hallon & blåbär, eller färska
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
Instructions
- Mät upp mjölmix, havregryn, strösocker och sirap i en bunke.
- Skär smöret i mindre bitar och häll ner i bunken. Nyp ihop till en deg – den blir lite kladdig.
- Häll upp bären i en ugnsform. Tillsätt strösocker och potatismjöl och rör om till allt blandats.
- Smula degen över bären, degen ska vara lite kladdig.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 min, 200 grader tills pajen fått fin färg. Låt svalna.
- Servera pajen kall eller ljummen men vaniljsås.
- Prep Time: 20
- Cook Time: 30