Ingredients
Scale
-
2 dl glutenfria havregryn
-
2 dl bovetegryn (kan bytas till glutenfria havregryn)
-
2 dl filmjölk
-
2 ägg
-
2 tsk chia frön
-
2 tsk bakpulver
-
1 tsk bikarbonat
-
0.5 tsk salt
-
1 tsk honung
Instructions
- Mät upp alla ingredienser i en bunke och rör om.
- Sätt ugnen på 250 grader (över- och undervärme). Låt smeten stå och svälla i ca 10 min tills ugnen blir varm.
- Klicka ut 8 st frallor på en plåt med bakplåtspapper – smeten ska vara kladdig som en gröt.
- Jämna till frallorna med blöta fingertoppar. Strö över lite havregryn.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Låt svalna helt inna de skärs upp.
Notes
Väljer du att göra 4 st större frallor istället behöver de gräddas några minuter längre.
Nutrition
- Calories: 1036
- Fat: 249
- Carbohydrates: 564
- Fiber: 32
- Protein: 190