Grynfrallor med chiafrön
Glutenfria frallor med havregryn och chiafrön gjorda helt utan mjöl. De går snabbt att baka – rör ihop, klicka ut och grädda!
Hej på er!
De här frallorna får en att tänka – ”kan det vara så här enkelt att baka glutenfritt?!” Och goda nyheter – svaret är JA det är det! Mät upp allt i en bunke, rör ihop, klicka ut och grädda. Klart!
Goda och saftiga frallor som har ett härligt tuggmotstånd. Har man inte filmjölk går det bra med tex. naturell yoghurt eller gräddfil. Det går även bra att byta ut chiafrön mot tex. linfrön om man hellre vill ha det.
Lycka till! // Linda ♡
PrintGlutenfria Grynfrallor med chiafrön
- Total Time: 30 min
- Yield: 8 st 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
-
2 dl glutenfria havregryn
-
2 dl bovetegryn (kan bytas till glutenfria havregryn)
-
2 dl filmjölk
-
2 ägg
-
2 tsk chia frön
-
2 tsk bakpulver
-
1 tsk bikarbonat
-
0.5 tsk salt
-
1 tsk honung
Instructions
- Mät upp alla ingredienser i en bunke och rör om.
- Sätt ugnen på 250 grader (över- och undervärme). Låt smeten stå och svälla i ca 10 min tills ugnen blir varm.
- Klicka ut 8 st frallor på en plåt med bakplåtspapper – smeten ska vara kladdig som en gröt.
- Jämna till frallorna med blöta fingertoppar. Strö över lite havregryn.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Låt svalna helt inna de skärs upp.
Notes
Väljer du att göra 4 st större frallor istället behöver de gräddas några minuter längre.
Nutrition
- Calories: 1036
- Fat: 249
- Carbohydrates: 564
- Fiber: 32
- Protein: 190