Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
grova glutenfria frallor med havregryn och fibrex

Grova havrefrallor med fibrex


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 25 g jäst

  • 2 dl vatten

  • 2 dl mjölk

  • ½ dl Fibrex

  • 1 msk Psylliumhusk, tex från Lindroos

  • 2 msk neutral olja

  • 1 msk ljus sirap

  • 1 tsk salt

  • 50 g glutenfria havregryn
  • 200 g glutenfri mjölmix, Finax röd 

  • 150 g  glutenfri grov mjölmix, Finax grön

  • 1 ägg (att pensla frallorna med)

     


Instructions

  1. Värm mjölk och vatten till 37 grader i en kastrull. Smula ner jästen i en bunke och lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av vätskan, Fibrex och fiberhusk och låt svälla i ca 10 min.

  2. Rör ner olja, sirap och salt, blanda väl.

  3. Mät upp havregryn samt de båda mjölmixerna och häll ner i degvätskan. Använd elvispens degkrokar eller en hushållsassistent och arbeta ihop till en jämn och kladdig deg i några minuter.

  4. Klicka upp smeten på bakplåtspapper, ca 1 dl per fralla. Strö över lite mjölmix på frallorna och jämna till ytan med fingrarna (ta inte upp frallorna från pappret), på så vis slipper man ta upp degen på bakbord och undviker massa kladd!

  5. Låt jäsa under bakduk i 25 min.

  6. Pensla frallorna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12-15 min tills de är gyllenbruna.