Grillade lammrevben
Till 4-6 portioner
1,5 kg revben av lamm
1,5 liter vatten
3 msk kycklingfond
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn,
5 svartpepparkorn
salt
Glaze
4 msk honung
3 msk kycklingfond
3/4 dl kinesisk soya
1/2 dl vit balsamvinäger
Svartpeppar
Maizena redning
Gör så här
Mät upp ca 1,5 liter vatten i en stor gryta. Tillsätt fond, salt och kryddor, låt koka upp. Putsa under tiden bort det yttersta fettlagret från köttet och dela revbenet i 2-3 bitar och lägg sedan ner i grytan. Se till att buljongen täcker revbenen, fyll annars upp med mer vatten. Låt sjuda under lock i ca 1 timme eller tills köttet börjat släppa från benen.
Blanda alla ingredienserna till glazen utom maizena redningen i en kastrull. Koka ihop och red sedan av med Maizena. Smaka av med salt.
Sätt ugnen på 250 grader grill eller tänd grillen för en ännu godare smak.
Pensla revbenen i glazen och lägg på en plåt med bakplåtspapper (eller direkt på gallret på grillen). Se till att du täckt revbenen ordentligt med glaze. Sätt in i ugnen/lägg på grillen och låt grillas i ca 5 minuter. Vänd köttet och pensla på resterande glaze. Grilla i ytterligare ca 5 minuter.
Servera med klyftpotatis, sallad, grillad sparris och fetaostsås (rör ihop 2 dl creme fraiche, 150 g fetaost (finfördelad), 1 klyfta vitlök, nymald svartpeppar).