Gratinerad kassler med ananas
Kassler, ris och ananas är en perfekt kombination tycker jag, och rör vi ihop allt i en gratäng med en touch av curry blir det en riktigt god glutenfri vardagsmiddag, smaklig måltid!
600 g kassler
5 dl långkornigt ris + 10 dl vatten + salt
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl vatten
0,75 dl ketchup
0,5 msk ljus redning Maizena
1 krm curry
salt & peppar
2 burkar skivad ananas
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Mät upp ris, vatten och salt i en kastrull och koka i 15-20 min.
Skär under tiden kasslern i tärningar. Blanda ihop grädde, vatten, ketchup, redning, curry, salt och peppar.
Lägg det kokta riset och kasslern i en ugnsfast form och blanda om.
Häll över såsen och toppa med ananasringar. Strö till sist över osten.
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min, 225 grader.