Ingredients
Scale
- 500 g glutenfri gnocchi
-
2 msk olivolja
-
4 klyftor vitlök
-
400 g körsbärstomater på burk, mutti
-
0.5 tsk salt
-
1,25 dl vispgrädde
-
1 tsk balsamicovinäger
-
1 burrata, avrunnen 100 g
- 1 krm chiliflakes (kan uteslutas)
-
färsk basilika
Instructions
- Koka upp vatten i en kastrull till gnocchin.
- Värm upp olivolja i en gryta. Finhacka vitlöken, stek mjuk på medelstark värme.
- Tillsätt kärsbärstomaterna (med spad) och låt puttra på svag värme i 5 min.
- Rör ner grädde, balsamicovinäger och chiliflakes, låt puttra 10 min till.
- Koka gnocchi enligt förpackningen. Häll av och rör ner i tomatsåsen. Fortsätt röra ett par minuter tills såsen blir krämig.
- Ta av grytan från plattan. Bryt burratan i bitar och lägg ovanpå gnocchin. Lägg på färska basilika blad.