Brytbröd
Ett gott, glutenfritt brytbröd med smakrik ost ovanpå är ett trevligt inslag på buffébordet.
Till ett brytbröd:
25 g jäst
50 g smör
2,5 dl mjölk
2,5 dl grov mjölmix
3 dl mjölmix
0,25 tsk xantangummi / 1 tsk Fiberhusk
0,5 tsk salt
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk och värm tills det är ljummet, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen,rör tills jästen löst sig. Rör ner resten av ingredienserna och rör ett par minuter till en smidig deg, använd med fördel degkrokarna till elvispen.
Dela degen i 7 st lika stora bitar och rulla till fina bullar. Lägg ett bakplåtspapper i en pajform (knöla ihop pappret till en boll och veckla ut så håller det sig på plats!).
Lägg en bulle i mitten och de andra runt om med någon centimeter emellan. Jäs i 30 min.
Pensla brödet med ägg och riven ost. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 min.
4 Comments
Ronja
Ignorera min tidigare kommentar, såg att du skrivit till det när jag uppdaterade sidan? tack
Ronja
Hur mycket mjölk ska det vara i detta recept? ?
Birgit
Stort TACK för uppdateringen, kära Linda?!
Kram
Birgit?
Birgit
Hej Linda ?!
Tack för receptet! Ser väldigt gott ut, men: HUR MYCKET MJÖLK ska det vara?
Ha det bra!
Kram
Birgit?