Glutenfria pizzasnurror till Valborg
Ett supersnabbt och enkelt, glutenfritt tilltugg!
Pizzasnurrorna kan fyllas med vad man vill egentligen men för en vegetarisk variant kan man fylla dom med pesto och finhackade grönsaker som paprika, zucchini, champinjoner och rödlök.
Lycka till!
/ Kram Linda
Till 20 st
1 frp Schär smördeg:
0,75 dl pizzasås
30 g rökt smörgåsskinka
0,5 dl skivade svart oliver
1,5 dl riven mozzarella
1 ägg till pensling (kan uteslutas)
- Rulla ut smördegen och bred på pizzasåsen.
- Strimla skinkan och strö över tillsammans med oliverna. Avsluta med att strö mozzarellaosten jämt över hela ytan.
- Rulla ihop till en rulle, börja från kortsidan. Skär rullen i 12 bitar, ca 2 cm breda, lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt.
- Vik in änden under varje snurra. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen 10-12 min i 225 grader. Servera ljumma eller kalla.