Ingredients
Scale
Petit choux smet:
- 50 g smör
- 2 dl vatten
- 2,5 dl mjölmix Semper mix
- 3 ägg
Fyllning:
- 1,5 dl smetana
- 1 burk stenbitsrom
- 0.5 röd lök
- dill till garnering
Instructions
- Koka upp smör och vatten i en kastrull. Ta av från plattan och tillsätt mjölmixen under kraftig omrörning med en slev. Ställ tillbaka på plattan och jobba runt degen i ca 2 min.
- Ta av från plattan och låt svalna 5 min. Visp ner ett ägg i taget med en stadig visp.
- Spritsa ut på bakplåtspapper och grädda i 225 grader, 15-20 min beroende på storlek.
- Låt svalna helt. Skär av toppen och fyll med smetana och klicka på rom. Toppa med finhackad rödlk och dill. Kan förberedas några timmar i förväg.
Notes
Förvara petit chouxerna (ofyllda) i burk med tätslutande lock, håller 1-2 dygn i kyl. Går även bra att frysa och sedan tina i kyl.