Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri pastadeg

Glutenfri Pastadeg, grundrecept


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 2 ägg (á ca 55 g)

  • 70 g rismjöl

  • 60 g majsmjöl

  • 30 g potatismjöl

  • 0.5 tsk Xantangummi

  • 0.25 tsk salt

  • 0.51 tsk olivolja (kan bytas mot vatten)


Instructions

  1. Mät upp rismjöl, majsmjöl, potatismjöl och salt i en bunke.

  2. Tillsätt äggen och blanda till en smulig deg.

  3. Ta upp degen på en bänk och knåda ihop till en smidig deg, tillsätt några droppar olivolja eller vatten om degen känns torr. Knåda ihop och smörj in degen med olivolja. Lägg degen i plastfolie och låt vila i kylen 30 min.

  4. Kavla ut degen med hjälp av en pastamaskin och använd till tex. lasagne eller tagliatelle.