Glutenfria blåbärsmuffins med vit choklad
Äntligen blåbärstider! Men inte hemma hos mig verkar det som, var utr i vår dkog och letade blåbär för några dagar sedan och hittade hela 10 st (!) blåbär! Skandal så dåligt! Men det fnns gott om blåbärsris så jag tänker absolut gå ut och leta snart igen.
Tänkte iaf tipsa er som hittar blåbär om att baka de här goda muffinsen mrd blåbär och vit choklad, jättesmarriga!
Muffins är bra när man vill baka ihop med barnen också tycket jag, lagom många moment och kul att ställa formarna på plåten. Och en nygräddad muffin är ju kalasgod!
12 st muffins:
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Finax
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk Fiberhusk
2 dl blåbär
25 g vit choklad
Vispa smör och socker luftigt, tillsätt sedan ett ägg i taget och fortsätt vispa en minut till. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och häll ner i smörblandningen, rör till en jämn smet med en slickepott eller slev.
Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten.
Häll upp smeten i muffinsformar, fyll dem till drygt hälften. Lägg på blåbär. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 12 min.