Glutenfri rabarberpaj
Försommaren med alla rabarber som fullkomligt exploderar från marken är så härligt. En klassisk smulpaj med rabarber är fantastisk gott!
Smulorna ska vara kladdiga så ha inte i mer mjöl, de får rätt konsistensen efrer gräddning!
Till 4 portioner
Fyllning :
350 g rabarber
0,25-0,50 dl strösocker
0,5 msk potatismjöl
2 nypor vaniljpulver, eller fröna från 1/2 vaniljstång
Topping:
100 g smör
1 dl Ren havregryn
1,5 dl glutenfri mjölmix
0,25 dl strösocker
20 min 200 grader
Skala rabarbern och skär i centimetertjocka skivor. Lägg rabarbern i en ugnsfast form och tillsätt strösocker, vaniljpulver och potatismjöl, rör om tills allt blandats.
Mät upp smöret i en bunke och ha i strösocker, mjölmix och glutenfria havregryn. Blanda ihop till en kletig deg.