Glutenfri Mjuk Vaniljkaka
Kakan:
3 ägg
2 1/4 dl socker
3 dl Finax mjölmix, röd
0,75 dl kokande vatten
1,5 tsk bakpulver
Vaniljfyllning:
1 1/2 dl mjölk
180 g smör
6 msk vanilinsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Mät upp mjölmix och bakpulver, vänd försiktigt ner i äggsmeten med en slickepott. Mät upp vatten, som precis fått koka upp i en vattenkokare, och häll ner i smeten – rör ihop snabbt till en jämn smet.
Smöra en springform, ca 23 cm i diameter, och bröa med glutenfritt ströbröd, häll ner semeten. Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 30 min.
Koka vaniljfyllningen medans kakan svalnar.
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sjud ett par minuter och ställ åt sidan så den svalnar och tjocknar något – den ska fortfarande vara rinnig och inte som en vaniljkräm.
Dela kakan på mitten och fördela vaniljfyllningen i kakan, lägg på översta delen igen. Sikta över rikligt med florsocker och servera.