Ingredients
Scale
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1,5 dl gräddfil
- 1,5 msk pepparkakskrydda
- 1 tsk bikarbonat
- 3 dl mjölmix, Finax röd (180 g)
- 1 dl lingonsylt
Till formen:
- riven kokos
Instructions
- Vispa smör och socker pösigt med en elvisp, tillsätt sedan äggen och vispa till en pösig smet.
- Rör ner gräddfilen med en slickepott.
- Blanda pepparkakskrydda och bikarbonat med mjölmixen. Vänd ner mjölblandningen, lite i taget, i äggsmeten och rör till en klumpfri smet. Rör ner lingonsylten.
- Smöra en form som rymmer 2 liter och bröa med riven kokos. Häll ner smeten.
- Grädda på falsen längst ner i 40-45 min, 175 grader.
- Låt kakan stå några minuter i formen, själp sedan upp på galler och låt svalna.
Notes
Tips!
Kakan går utmärkt att frysa men håller sig upp till en vecka i kylskåp.