Glutenfri mjuk pepparkaka
En glutenfri klassisk mjuk pepparkaka som hör julen till! Saftigt och god.
Hejsan!
För mig så är mjuk pepparkaka verkligen jul, det är en av de bakverk som jag ALLTID bakar minst tre av varje jul och den är precis lika god varje gång.
Alla som har smakat den här kakan blir förvånade över att den är glutenfri, den är så saftig och mjuk!
Att bröa formen med kokos tar kakan till ytterligare en nivå men är inget måste, gillar man inte kokos kan man ta glutenfritt ströbröd och mjöla formen med.
Valet av form kan vara en brödform eller en vanlig sockerkaksform bara den rymmer ca 2 liter.
Lycka till! // Linda
Glutenfri mjuk pepparkaka
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1,5 dl gräddfil
- 1,5 msk pepparkakskrydda
- 1 tsk bikarbonat
- 3 dl mjölmix, Finax röd (180 g)
- 1 dl lingonsylt
Till formen:
- riven kokos
Instructions
- Vispa smör och socker pösigt med en elvisp, tillsätt sedan äggen och vispa till en pösig smet.
- Rör ner gräddfilen med en slickepott.
- Blanda pepparkakskrydda och bikarbonat med mjölmixen. Vänd ner mjölblandningen, lite i taget, i äggsmeten och rör till en klumpfri smet. Rör ner lingonsylten.
- Smöra en form som rymmer 2 liter och bröa med riven kokos. Häll ner smeten.
- Grädda på falsen längst ner i 40-45 min, 175 grader.
- Låt kakan stå några minuter i formen, själp sedan upp på galler och låt svalna.
Notes
Tips!
Kakan går utmärkt att frysa men håller sig upp till en vecka i kylskåp.