Glutenfri kladdkaka med daim
Hipp hipp hurra för älskade och goa’ KLADDKAKAN idag!
Vi firar med en glutenfri kladdkaka med smak av daim.
ca 10 bitar
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölmix, Finax röd eller samma mängd maizena
1 dl kakao (Ica´s gillar jag bäst)
½ tsk salt
50 g mörk choklad, 55-70%
1 dubbel daim
Tillbehör
vispad grädde
krossad daim
skivad banan eller bär
Smält smör och choklad i en kastrull under omrörning, ha inte för hög värme då chokladen lätt bränns vid. Ta kastrullen av plattan. Mär upp socker, mjölmix, salt och kakao i en bunk och häll ner smörblandningen, rör om och tillsätt äggen. Rör ihop med en slickepott till en jämn smet. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter, och pensla kanterna med lite smör. Häll i smeten och strö över govhackad daim.
Grädda kakan mitt i ugnen, 170 grader, i ca 20-30 minuter – kakan ska vara kladdig i mitten, lite seg men inte rinnande. Låt svalna.
Servera med tex. vispad grädde, hackad daim och banan.
2 Comments
Glutenfria Köket
Hej! Ja det stämmer. Med vänlig hälsning Linda
Susanne Ericsson
170 grader på ugnsvärmen! Är det vanlig ugn som menas?