Glutenfri key lime pie i glas
Fäsch lime ihop med jordgubbar, kex och en söt kräm smakar gott till fika eller efterrätt. Portionerna är inte så stora men är fullt tillräckliga!
Smaklig måltid!
Till 6 portioner
100 g glutenfria digestivekex
25 g smör
1/2 burk sötad kondenserad mjölk (200 g)
1/2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
saft och finrivet skal från 0,5 lime
ca 0,5 liter färska jordgubbar
3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR:
Smula sönder kexen till ett fint smul (det gör inget om det blir några bitar kvar) och blanda med det smälta smöret.
Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ner äggulor, vaniljsocker, limejuice och limeskal.
Vispa grädden och skiva jordgubbarna.
Nu är alla delar klara, ta fram 6 st glas som rymmer minst 2 dl.
Varva smulor, limekräm, vispad grädde och jordgubbar i glasen, avsluta med grädde och dekorera med en skiva lime.
Går bra att förbereda någon timme i förväg och förvara i kyl.