Glutenfri jordgubb och rabarberpaj
I många trädgårdar har den fantastiska rabarbern äntligen börjat kikat upp efter den långa vintervilan! Och då passar väl en glutenfri jordgubb- & rabarberpaj toppenbra att servera till fika eller som en god efterrätt efter maten??
Smaklig måltid!
Till 6 personer
Smuldeg:
75 g smör
2 dl Ren havre, Semper
2 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röd
1 msk strösocker
1 msk ljus sirap
Fyllning:
500 g rabarber
100 g jordgubbar (färska eller frysta)
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Börja med att göra smuldegen. Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke, häll ner havregryn, mjölmix, sirap och socker och nyp ihop till en smulig deg.
Skala rabarbern och skär i ca 2 cm tjocka bitar. Skiva jordgubbarna. Rör ihop rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl i en bunke, häll sedan upp i en pajform. Smula degen över blandningen.
Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i 30 min. Täck eventuellt pajen med folie efter halva tiden så den inte blir bränd. Låt svalna, men servera gärna pajen lite ljummen. Vaniljsås, grädde eller glass är gott till!