Glutenfri griljerad julskinka
Bästa receptet på enkel glutenfri griljering till julskinkan!
Hej hej!
Bara två dagar kvar till julafton! Riktigt längtar efter julbordet iår ska bli så gott 🙂 Iår har vi inte tjuvstartat med någon julmat alls faktiskt så är kanske därför!
Har fått så många meddelanden senaste veckan där tips på den bästa glutenfria griljeringen till julskinkan som faktiskt sitter kvar efterfrågas så lägger ut mitt väl beprövade recept igen, så här dagarna innan jul!
Lycka till!
/ Kram Linda
Till en skinka 3-4 kg
4-5 msk svensk senap, tex Slotts orginal
1 msk ljus sirap
1 ägg
1 msk potatismjöl
ca 1 dl Olda glutenfritt ströbröd
1 msk senapspulver (kan uteslutas)
Börja med att skära bort svålen på skinkan.
Vispa ihop ingredienserna till griljeringen, allt utom ströbrödet. Bred på blandningen på skinkan och strö över ströbrödet.
Griljera skinkan mitt i ugnen, 225 grader, tills den fått fin färg, ca 15-20 min.