Glutenfri fransk fiskgratäng
När man, som jag, fått celiaki i vuxen ålder finns det vissa maträtter osv som man kan sakna – Findus mix för Fransk fiskgratäng är en sån rätt.
Och som så många gånger sen jag fick diagnosen var det bara att ta fram ingredienser och prova sig fram. Känner mig väldigt nöjd med resultatet, hoppas ni också gillar det!
Till 6 portioner
800 g torsk
Topping:
2,5 dl ströbröd
1 dl flytande smör
3 tsk torkad persilja
1 tsk lökpulver
0,5 tsk citronpeppar
0,5 tsk salt
Rör ihop ingredienserna till toppingen i en bunke.
Lägg upp torsken i en somord ugnssäker form. Bred ut toppingen ovanpå fisken.
Gratinera mitt i ugnen, 25 min i 200 grader eller tills toppingen fått fin färg och fisken är färdig.
Servera med kokt potatis och broccoli.