Glutenfri pannkakstårta med Nutella och jordgubbar
Sommarlov på en tallrik!
Passar egentligen när som helst – till lunch, mellis, på barnkalaset, till midsommar, frukost till födelsedagen? ?
Pannkakstårtan kan även göras laktos och nötfri genom att byta ut Nutella mot tex chokladmousse gjord på Oboy och använda laktosfri grädde samt laktosfri mjölk till pannkakorna.
Smaklig måltid!
Till en tårta, 6-8 bitar
Pannkakor:
5 ägg
9 dl mjölk
5 dl glutenfri mjölmix
lite salt
Fyllning & garnering:
3 dl vispgrädde (laktosfri vid behov)
0,5 tsk vaniljsocker
1 ask amerikanska blåbär,125 g
ca 0,5 liter jordgubbar
ca 2 dl Nutella (alt. Oboymousse om man inte tål nötter eller laktos)
GÖR SÅ HÄR:
Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna och stek pannkakor på medelstark värme, det går åt 20 st pannkakor till en tårta.
Låt svalna helt.
Vispa vaniljsocker och grädde till en fast konsistens. Skölj bären.
Lägg 4 st pannkakor ovanpå varandra på en tallrik, bred ut hälften av Nutellan (det behöver inte bli jämt) och lägg på ytterligare 4 st pannkakor. Bred nu på ett lager grädde och lägg på skivade jordgubbar.
Upprepa med ett till lager nutella och ett lager grädde och jordgubbar, avsluta med pannkakor.
Toppa med resten grädden och dekorera med jordgubbar och blåbär.