Ingredients
Scale
- 1,5 liter chokladglass
- 1,5 liter vaniljglass
- 1 pkt glutenfria oreo (tex från Semper/Schär)
- 4 dl vispgrädde
Chokladfudgesås:
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk ljus sirap
- 0,5 dl farinsocker
- 50 g mörk choklad
- 25 g smör
Bär till dekoration
Instructions
- Börja med choklad fudgesåsen. Mät upp vispgrädde, farinsocker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda i 2-3 minuter. Ta av kastrullen från plattan och rör ner hackad choklad och därefter smöret. Rör tills såsen tjocknat och blivit glansig. Häll över i en skål och låt svalna.
- Ta fram en form ca 23 cm i diameter, gärna en springform med löstagbara kanter.
- Täck formen invändigt med plastfolie, se till att det räcker över kanterna.
- Ta fram glassen och tryck ut chokladglassen i botten av formen. Bred ut chokladfudgesåsen och krossa 7 st oreo kakor och strö ut ovanpå.
- Lägg på vaniljglassen och jämna försiktigt till, tryck inte för hårt då förstörs de olika lagrena.
- Ställ in i frysen minst 30-60 min så tårtan får sätta sig.
- Vispa grädden fast. Ta fram tårtan ut frysen och ta av plasten, lägg upp på ett fat.
- Spritsa grädden på tårtan och dekorera med resten av kakorna och bär.
Notes
Tips! Ställ in fatet du vill servera tårtan på en stund i frysen innan, då smälter inte tårtan lika lätt.