Efterrätter,  Påsk,  Tårta

Glasstårta med hallon och passionsfrukt

Hej hej!

Passionsfrukt och hallon är riktiga smakkompisar och i den här glasstårtan gifter de sig otroligt bra. Glassen blir så där len och krämig heöt utan glassmaskin. Passar utmärkt att förbereda lång tid innan kalaset, middagsbjudningen, midsommarafton eller när man nu tänker servera den!

Ta fram tårtan 20 min innan den ska serveras och dekorerera, den kan stå en stund i frys efter garneringen men tänk på att de färska bären också fryser. Vill man förbereda tårtan helt och hållet dekorerar man förslagsvis med grädde, strössel och maränger och lägger på bären precis vid serveringen.

Jag valde att pynta glasstårtan med krossade maränger, hallon, citronmeliss, silverpärlor med choklad och spritsad grädde.

Lycka till! // Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Glasstårta med hallon och passionsfrukt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale

Hallonglass

  • 150 g hallon, frysta (eller färska)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 burk sötad kondenserad mjölk, ca 200 g

Passionsfruktsglass

  • 4 st passionsfrukter eller 8 st kuber fryst passionsfrukt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 burk sötad kondenserad mjölk, ca 200 g

Instructions

  1. Klä en springform med bakplåtspapper runt om och kläm fast ett i botten så är det lätt att få glasstårtan ur formen.
  2. Mixa hallonen släta, passera genom en sil om man vill ha glassen utan kärnor.
  3. Vispa grädden fast.
  4. Häll ner halva burken av den kondenserade mjölken i grädden och vänd runt så det blandas.
  5. Vänd ner hallonen och tillsätt vaniljsocker, vänd runt med en slickepott tills allt är blandat.
  6. Häll ner glassmeten i formen och bred ut ordentligt.
  7. Vispa grädden till passionsfruktsglassen i en ny bunke.
  8. Gröp ur passionsfrukterna/tina de frusna kuberna och passera i en sil, eller låt kärnorna vara kvar om man föredrar det – är en smaksak bara.
  9. Häll ner resten av den kondenserade mjölken i grädden och rör om.
  10. Tillsätt passionsfrukten och vänd om ordentligt så att allt blandats.
  11. Häll glassmeten ovanpå hallonglassen, bred försiktigt ut den utan att förstöra lagret under (inte hela världen om det händer dock).
  12. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen minst 5 timmar men gärna längre.
  13. Dekorera tårtan med vispad grädde, hallon, maränger och citronmeliss.

Notes

Om frysta hallon används är rekommendationen från livsmedelsverket att koka bären i 1 minut, det går bra att mixa medans de är varma men låt svalna innan de blandas med grädden . 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star