Gaffelkaka
Gaffelkaka är en fin liten mördegskaka i all sin enkelhet – det behöver inte alltid vara mer än en härlig liten kaka med smak av vanilj!
Glutenfria Gaffelkakor, ca 30 st beroende på storlek
100 g smör, rumsvarmt
3 dl glutenfri mjölmix, Semper finmix
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 litet ägg, 25 g (alt. 1/2 ägg)
Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 min.
Ta fram degen och rulla bollar i lagom storlek som man vill ha på kakorna, lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till de med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 6-8 min (beroende på storlek)
PrintGaffelkaka
- Total Time: 38
Description
Gaffelkaka är en fin liten mördegskaka i all sin enkelhet – det behöver inte alltid vara mer än en härlig liten kaka med smak av vanilj!
Ingredients
100 g smör, rumsvarmt
3 dl glutenfri mjölmix, Semper finmix
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 litet ägg, 25 g (alt. 1/2 ägg)
Instructions
Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 min.
Ta fram degen och rulla bollar i lagom storlek som man vill ha på kakorna, lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till de med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 6-8 min (beroende på storlek)
Notes
Kakorna går utmärkt att frysa!
- Prep Time: 30
- Cook Time: 8