Description
Glutenfria mördegskakor med smak av choklad.
Ingredients
Scale
- 100 g smör, mjukt
- 3,5 dl Semper Finmix, 190 g
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl florsocker
- 1 litet ägg, 25 g (alt 1/2 ägg)
- 1 tsk xantangummi (utvunnet från majs)
- Till halva degen:
- 1,5 msk kakao
Instructions
- Mät upp alla ingredienser utom kakao i en bunke och nyp ihop till en deg – degen kommer kännas lite kladdig, låt den vara så.
- Dela degen på två och tillsätt kakao i den ena.
- Låt de båda degarna vila i kylen 20 min i varsin bunke täckt med plastfolie eller handduk – hoppa inte över detta moment!
- Kavla ut den ljusa degen till en rektangel på ett bakplåtspapper.
- Ta upp den mörka degen och kvala ut till hälften så stor på en yta bredvid. Lägg nu degen ovanpå den ljusa och kavla mycket försiktigt ut den mörka lika stor som den ljusa.
- Skär till kanterna och rulla ihop till en rulle från långsidan, rulla inte ihop den helt utan lämna 1 cm. Forma rullen lätt sluttande mot ändbiten.
- Skär rullen i 0,5 cm tjocka skivor.
- Lägg skivorna två och två med de runda sidorna utåt. Forma fjärilens vingar genom att trycka in dom mot mitten.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 min beroende på ugn.
- Prep Time: 40
- Cook Time: 10