Enkel dessert i påsk, Key lime pie i glas
Superenkel glutenfri dessert att servera i påsk, snabbt och enkelt så man hinner göra annat!
Hej hej!
Nu ska ni få ett riktigt gott tips på en enkel dessert som passar bra nu när värmen och solen börjar smyga sig på.
Jag gillar påsken för det finns inga ”regler” för vad man ska servera utan det är fritt fram!
Tänker därför slå ett slag för Key lime pie i glas!
Lycka till! // Kram Linda
GLUTENFRI KEY LIME PIE I GLAS
Till 6 portioner
100 g glutenfria digestivekex
25 g smör
1/2 burk sötad kondenserad mjölk (200 g)
1/2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
saft och finrivet skal från 0,5 lime
ca 0,5 liter färska jordgubbar
3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR:
Smula sönder kexen till ett fint smul (det gör inget om det blir några bitar kvar) och blanda med det smälta smöret.
Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ner äggulor, vaniljsocker, limejuice och limeskal.
Vispa grädden och skiva jordgubbarna.
Nu är alla delar klara, ta fram 6 st glas som rymmer minst 2 dl.
Varva smulor, limekräm, vispad grädde och jordgubbar i glasen, avsluta med grädde och dekorera med en skiva lime.
Går bra att förbereda någon timme i förväg och förvara i kyl.