Ingredients
Scale
- 4 st stora potatisar
- 1 dl creme fraiche
- 1 vitlöksklyfta, eller 0,5 tsk vitlökspulver
- 1,5 dl riven lagrad ost
- salt & peppar
Instructions
- Skölj potatisarna, behåll skalet på, och picka potatisarna runt om med en gaffel.
- Baka potatisen i 225 gr i 45-60 min beroende på storlek. Känn med en sticka om de är mjuka inuti då är de klara.
- Lägg potatisarna på en skärbräda och dela de på mitten längs med potatisen.
- Gröp ur innehållet ur alla potatishalvor i en bunke, lämna ca 1,5 cm potatis mot skalet så de håller ihop.
- Mosa potatisen och blanda med creme fraiche, ost och vitlök. Smaka av moset med salt och peppar.
- Lägg tillbaka moset i potatisformarna och ställ de på en plåt eller i en form.
- Gratiner i ca 15 min i 225 grader eller tills de fått fin färg. Servera!
- Prep Time: 30
- Cook Time: 75