Ingredients
Scale
Chokladkaka:
-
3 dl glutenfria mjölmix (180 g)
-
2 dl strösocker
-
2 msk kakao
-
2 tsk bakpulver
-
1 tsk psylliumhusk (tex. från Lindroos)
-
150 g smör
-
1½ dl mjölk
-
2 ägg
Glasyr:
- 110 g smör
- 4 dl florsocker
- 1½ tsk vaniljsocker
- 2 msk mjölk
- 2 äggulor
Garnering:
- 50 g mörk choklad
Instructions
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm blandningen tills det nästan kokar, ta då av kastrullen från plattan.
- Mät upp mjölmix, socker, kakao, vaniljsocker, psylliumhusk och bakpulver i en skål. Häll över smörblandningen och rör tills allt blandats.
- Vispa äggen riktigt fluffiga (helst i 2-3 min med elvisp) och vänd försiktigt ner äggen i smeten, rör bara så att allt precis blandas.
- Smörj en form, ca 32×20 cm, och bröa med glutenfritt ströbröd.
- Häll i smeten och grädda på andra falsen nedifrån, 175 grader, i 35-40 min. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.
- Gör glasyren under tiden kakan svalnar. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och mjölk rör om tills allt blandats.
- Tillsätt äggulorna i smörblandningen och rör till en jämn smet. Bred glasyren på den kalla kakan och ställ in i kylen.
- Smält chokladen till garneringen och ringla över den kalla kakan. Skär upp i rutor.