Daimsnittar
Sega och knapriga glutenfria Daimsnittar som kommer göra succé på kakfatet!
Hej hej!
Gillar du också sega kolakakor?
Då kommer du garanterat gilla de här glutenfria Daimsnittarna men knaprig daim som möter sega kolakakor. Mums alltså!
Letar du även efter ett bra recept på glutenfria kolakakor kan jag tipsa om receptet på de som du hittar HÄR
Lycka till! / Kram Linda
PrintGlutenfria Daimsnittar
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
- 100 gr smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 1/2 msk ljus sirap
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl (180 g) glutenfri mjölmix, tex Semper Mix, Finax Röd
- ca 100 g Daim
Instructions
- Vispa strösocker, sirap och smör luftigt.
- Grovhacka daimen. Mät upp de torra ingredienserna, tillsätt daimen och arbeta för hand ihop till en smidig deg.
- Rulla ut degen till 3 längder, platta till med en gaffel och grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 min, 175 grader.
- Skär kakorna sneda med en vass kniv medans de fortfarande är varma, de hårdnar när de kallnat.