Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri cornflakespanerad kycklingburgare

Glutenfria Cornflakespanerade kycklingburgare


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm malen svartpeppar 
  • ca 100 g glutenfria cornflakes

Tillbehör:

  • sallad
  • bacon
  • tomat
  • rödlök
  • hamburgerbröd/foccacia
  • valfria såser 

Instructions

  1. Lägg upp färsen i en bunke och häll i lökpulver, paprikapulver, salt & peppar. Blanda om tills kryddorna blandats.
  2. Forma 5 st burgare, ca 1 cm tjocka. 
  3. Krossa cornflakes i en påse och häll upp i en skål. Vänd burgarna i cornflakes och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Stek mitt i ugnen på 200 grader i 20 minuter. 
  5. Servera burgarna med bröd och tillbehör.