Cornflakespanerade kycklingburgare
Glutenfri cornflakespanerad kycklingburgare som hamburgaren till en ny nivå!
Hej hej!
Cornflakespanerad kycklingburgare kan nog vara snudd på den godaste hamburgaren jag ätit. Superkrispig och med en saftig kycklingburgare gjord av kycklingfärs i mitten. För att göra den barnvänlig är den sparsamt kryddad men här kan man freestyla och kanske ha i chili och andra kryddor man gillar.
Burgaren serverade jag i en foccacia med smak av rosmarin från Schär (ej reklam) som jag rostade på insidan för att få ytterligare smak och blev jättegott. Ett vanligt glutenfritt hamburgerbröd passar givetvis till också. Kan tänka mig att två stekta/rostade brödskivor också skulle passa bra till den här burgaren.
Rätten passar bra både som vardagsrätt, till fredagsmyset eller varför inte som bjudmat med många goda tillbehör.
Smaklig måltid! // Linda
PrintGlutenfria Cornflakespanerade kycklingburgare
- Yield: 5 st 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 500 g kycklingfärs
- 0.5 tsk lökpulver
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm malen svartpeppar
- ca 100 g glutenfria cornflakes
Tillbehör:
- sallad
- bacon
- tomat
- rödlök
- hamburgerbröd/foccacia
- valfria såser
Instructions
- Lägg upp färsen i en bunke och häll i lökpulver, paprikapulver, salt & peppar. Blanda om tills kryddorna blandats.
- Forma 5 st burgare, ca 1 cm tjocka.
- Krossa cornflakes i en påse och häll upp i en skål. Vänd burgarna i cornflakes och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Stek mitt i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
- Servera burgarna med bröd och tillbehör.