Ingredients
Scale
Botten:
- 200 g Choco Chip Cookies Schär
- 75 g smör
Fyllning:
- 1,5 liter vaniljglass
- ca 150 g Choco Chip Cookies Schär
Fudgetäcke:
- 150 g mörk choklad
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 krm snabbkaffepulver (kan uteslutas)
Dekoration:
- 3 dl vispgrädde
- ca 13 st Choco Chip Cookies Schär
Instructions
- Smält smöret och ställ åt sidan att svalna lite. Mixa kakorna i en matberedare till ett fint smul. Tryck fast ett bakplåtspapper i botten på en springform ca 24 cm. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i botten på formen. Ställ in i frysen i ca 10 min att stelna. Ta fram glassen som får stå och bli mjuk under tiden.
- Gör chokladfudgen. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull, ta av från plattan. Tillsätt choklad och snabbkaffe, rör om tills det blir en tjock kräm. Låt svalna helt i rumstemperatur.
- Ta fram formen ur frysen och lägg ut hälften av vaniljglassen på botten. Bryt cookies i stora bitar ovanpå glassen och avsluta med resten av vaniljglassen. Jämna till ytan och ställ tillbaka i frysen min 15 min.
- Gör chokladfudgen. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull, ta av från plattan. Tillsätt choklad och snabbkaffe, rör om tills det blir en tjock kräm. Låt svalna helt i rumstemperatur.
- Ta fram formen ur frysen och lägg ut hälften av vaniljglassen på botten. Bryt cookies i stora bitar ovanpå glassen och avsluta med resten av vaniljglassen. Jämna till ytan och ställ tillbaka i frysen min 15 min.
- Häll över chokladfugen ovanpå kakan. Vill man ha dropp längs sidorna behöver tårtan tas ur formen först annars kan den sitta kvar.
- Ställ tillbaka tårtan i frysen. Vispa grädden till garnering och spritsa ut till toppar och ställ cookies på högkant mellan grädden runt om. Detta kan göras precis innan servering eller förbered och förvara tårtan i frysen.