Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chokladfudge glutenfria köket tips om fudgen skär sig

Chokladfudge


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 50 g smör
  • 200 g mörk choklad, jag använde 55% (går även med mörkare eller ljusare)

Instructions

  1. Mät upp vispgrädde, sirap och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på medelstark värme tills termometern visar 122 grader. Ta av kastrullen från plattan. 
  2. Rör ner smör och kakao.
  3. Hacka chokladen och rör ner lite i taget. 
  4. Klä en form ca 25×15 cm med bakplåtspapper och häll upp smeten. Låt svalna och stelna, skär sedan i bitar. Förvara i kyl.

Notes

  • För att rädda en fudge som skurit sig – värm 1.5 msk vispgrädde i en kastrull, ta av kastrullen från plattan och tillsätt fudgesmeten droppvis under kraftig vispning. Häll upp i form och låt stelna.
  • Knöla ihop bakplåtspappret till en boll och veckla sedan ut innan du klär formen, det håller sig lättare på plats.