Chokladfudge
Len och god chokladfudge som passar när som helst på året! Bästa tipset om fudgen skär sig.
Hej hej!
Gillar ni fudge? Jag älskar fudge! Men den ska vara mjuk och ”slät” i mitten tycker jag, då är den godast, helst inte sockrig och smulig så det nästan knastar. Den här chokladfudgen är så där mjuk och god i mitten.
Det blir ju mest hemgjort godis i juletider men de här passar ju faktiskt året om.
Om fudgen skulle skära sig (bli klumpig och ”oljig”) så går den att rädda! Fudgen på bilden skar sig faktiskt så det är ett bevis på att det fungerar 🙂
För att rädda en fudge som skurit sig – värm 1.5 msk vispgrädde i en kastrull, ta av kastrullen från plattan och tillsätt fudgesmeten droppvis under kraftig vispning. Häll upp i form och låt stelna.
Lycka till! // Linda ♡
PrintChokladfudge
Ingredients
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 msk kakao
- 50 g smör
- 200 g mörk choklad, jag använde 55% (går även med mörkare eller ljusare)
Instructions
- Mät upp vispgrädde, sirap och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på medelstark värme tills termometern visar 122 grader. Ta av kastrullen från plattan.
- Rör ner smör och kakao.
- Hacka chokladen och rör ner lite i taget.
- Klä en form ca 25×15 cm med bakplåtspapper och häll upp smeten. Låt svalna och stelna, skär sedan i bitar. Förvara i kyl.
Notes
- För att rädda en fudge som skurit sig – värm 1.5 msk vispgrädde i en kastrull, ta av kastrullen från plattan och tillsätt fudgesmeten droppvis under kraftig vispning. Häll upp i form och låt stelna.
- Knöla ihop bakplåtspappret till en boll och veckla sedan ut innan du klär formen, det håller sig lättare på plats.