Ingredients
Scale
Chokladbollar:
- 200 g smör
- 6 dl glutenfria havregryn
- 2 dl strösocker
- 6 msk kakao
- 2 msk vaniljsocker
- 2 msk kallt kaffe (eller mjölk)
Garnering:
- 1,5 dl riven kokos + 1,5 tsk kakao
- 6 st glutenfria oreoliknande kex
- 24 st sockerögon
Instructions
- Mät upp alla ingredienser till chokladbollarna i en bunke och knåda ihop till en deg eller använd elvispens degkrokar och vispa ihop.
- Forma 12 st stora chokladbollar i storlek av en golfboll ungefär.
- Blanda kokos och kako i en bunke. Rulla chokladbollarna i kokos och lägg upp på ett fat.
- Separera kakorna från varandra, cremen kan vara kvar, och dela varje kex i två till fladdermössens vingar. Tryck försiktigt ner två vingar i varje chokladboll och sätt dit två ögon – klart!
- Förvara i kyl till servering.