Cheddarostbollar med gräslök
Försvinnnde goda ostbollar med smak av cheddar och gräslök rullade i krossade ostbågar. Perfekt tilltugg!
Hej hej!
Nu ska ni få tips på ett jättegott tilltugg jag gjorde till senaste kalaset och välkomstdrinken. Nämligen ostbollar med riven cheddar och hackad gräslök som rullats i krossade ostbågar. Alltså de var sååå goda!
Smeten blir extremt kladdig men det går att få till runda bollar av den. Ställer man in smeten i kylen en stund innan man rullar gör det saken lite lättare. Men bli inte förskräckt, det blir kladdigt. Man kan även ta två skedar och forma en boll med, rulla i ostbågarna och sen snygga till formerna lite.
Söker du fler goda tilltugg? Då kan jag tipsa dig om min kategori för TILLTUGG & PLOCK.
Lycka till! // Linda ♡
PrintCheddarostbollar med gräslök
- Total Time: 30 min
- Yield: 40 st 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Scale
- 300 g färskost
- 150 g riven cheddar
- 20 g gräslök
- 50 g cheez doodles
Instructions
- Blanda färskost, cheddar och gräslök i en bunke, ställ in i kylen 5-10 min.
- Krossa under tiden ostbågarna.
- Rulla smeten till bollar i storlek som en köttbulle. Hit kan man förbereda (ställ in i kylen igen).
- Rulla ostbollarna i de krossade ostbågarna innan servering.