Burratasallad med sparris och tomater
Fräsch sallad med krämig burrata som samsas med brynt sparris och färska tomater, avsluta med att ringla över en god crema di balsamico och förrätten är klar!
Hej på er!
Den här fantastiskt goda salladen gjorde min tvillingbror på vår födelsedag och serverade som förrätt när vi bjöd närmaste familjen på gemensam middag. Jättefräsch och god sallad!
Jag hade aldrig ätit Burrata förut men har läst mycket bra om den så det var väldigt kul att prova. Burrata är en italiensk ost som påminner om mozzarella men är mycket, mycket krämigare. Servera helst osten rumsvarm för mer smak. Jättegott!
Salladen passade jättebra som förrätt och är ju toppen om man vill ha en förrätt utan kött eller fisk. Tomaterna och den stekta sparrisen till gifte sig bra ihop med balsamicon. Salladen serverade vi på mitt nya fina fat jag fick i present av min bror och alla fick själva ta för sig av förrätten.
Tack för fint fat och god sallad säger jag till brorsan 🙂
Lycka till! / Kram Linda
Burratasallad med sparris och tomater
- Total Time: 25
- Yield: 4 portioner 1x
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 2 st frp Burrata
- 1 knippe sparris (ca 250 g)
- 200 g små tomater, tex Romantica eller babyplommontomat
- flingsalt
- crema di balsamico
Instructions
- Grilla eller stek sparrisen i olivolja på hög värme tills de fått fin färg men akta så de inte bränns. Strö över flingsalt.
- Skölj och halvera tomaterna.
- Lägg burratan på ett fat och lägg tomaterna runt om. Lägg sparrisen ovanpå burratan och ringla över crema di balsamico (eller lite olivolja om man föredrar det). Servera!
Notes
Passar som förrätt, på buffén eller som en lätt lunch ihop med ett gott bröd.
- Prep Time: 15
- Cook Time: 10