Brysselkex till jul
En riktig klassiker i glutenfri tappning!
Brysselkex blir en trevlig färgklick på kakfatet med sin rosa kant. När jag ser de här kakorna tänker jag alltid på min mormor, så mycket kärlek i en kaka!
I min glutenfria mördeg har jag använt mig av Semper Finmix för att få de naturligt glutenfria men de går säkert bra att baka på annan mjölmix också men resultatet kan variera beroende på märke.
Glutenfria Brysselkex, ca 30 st beroende på storlek
100 g smör, rumsvarmt
3 dl glutenfri mjölmix, Semper Finmix
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 litet ägg, 25 g (alt. 1/2 ägg)
Garnering:
0,5 dl strösocker
röd geléfärg/hussfärg
Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 min.
Ta fram degen och forma degen till en tjock rulle. Blanda strösocker och röd färg i en påse och skaka runt tills sockret blivit rosa. Häll upp sockret på en bricka och rulla hela rullen i sockret. Lägg i kylen och vila ytterligare 15 min. Skär 0,5 cm tjocka skivor med en vass kniv och lägg upp på bakplåt.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 6-8 min (beroende på storlek)